efterskole med 10. klasse

Unge, der tager 10. klasse på efterskole, har 11 procent højere sandsynlighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse end unge, der afslutter grundskolen med folkeskolens 9. klasse. Det viser en omfattende undersøgelse af ca. 1,4 millioner skoleelever, der har afsluttet grundskolen i årene 1995-2015. (Læs mere om undersøgelsen her)

Vi vil på Askov Efterskole gerne tilbyde en anderledes og studieforberedende 10. årgang, der lægger vægt på projektorienteret undervisning og tværfaglighed. Vi giver derfor mulighed for at målrette 10. klasse på efterskole, ved at eleven skal vælge mellem to retninger med hvert sit fokus.

Fælles for de to retninger er, at vi arbejder hen imod, at eleverne bliver klar til at skulle videre i uddannelsessystemet, og at de udvikler sig fagligt og personligt. Begge 10. klasse-forløb afsluttes med folkeskolens FS10-prøve.

Fagene ses ud fra virkelighedens emner, temaer og problemstillinger, så eleverne oplever sammenhæng mellem virkeligheden og skolefagene. Viden og kundskaber bringes i spil på tværs af fagene og undervisningen sættes i en kontekst der rækker uden for skolen.

BRI10SH - sprog og globalt udsyn

Bri10sh er international 10. klasse på Askov Efterskole, hvor undervisningen i matematik, engelsk og samfundsfag foregår på engelsk. Engelskundervisningen er på internationalt niveau og eleverne kan udover FS10-prøven afslutte deres sprogundervisning med én af 2 internationalt anerkendte eksamener: FCE eller CAE.

Læs mere om Bri10sh – Sprog & Globalt Udsyn her.

PROJEKT10 - Nysgerrighed, eksperimenter og refleksion

PROJEKT10 er en projektorienteret 10. klasse med fokus på din forståelse af dig selv og den verden du lever i.

Læs mere om PROJEKT10 her.

Har du spørgsmål?

Du er altid hjertelig velkommen til at ringe eller skrive til os.
Brug kontaktformularen eller giv os et ring.

Eller ring:

Telefontid:
Mandag – torsdag: 09.00 – 15.30
Fredag: 09.00 – 14.00