Kunst & Designlinjen på Askov Efterskole

Besøg os - Alle er velkomne!

Kunst & Design

Drømmer du om et helt år på en kreativ efterskole, hvor du kan udfolde din kunstneriske evner? Så er Kunst- & Designlinjen på Askov Efterskole lige noget for dig! Dig, der er ved at sprænges med gode idéer, som du gerne vil gøre til virkelighed. Dig, der gerne vil arbejde med dine hænder og sanser, imens du lærer. Alt sammen til dig, der gerne vil skabe noget helt unikt – uanset om du brænder for at sy, male, eller arbejde med keramik! Du bliver vejledt hele vejen i den skabende proces og målet er, at du kommer til at føle dig hjemme bl.a. med nål og tråd, ved symaskinen, drejeskiven eller med en pensel i hånden, så du kan fortsætte med at dyrke din passion i fritiden, også når efterskoleåret er omme.

 

KReative værksteder

Keramik, billedkunst og tekstil

På Kunst- & Designlinjen har vi nemlig tre kreative værksteder, henholdsvis keramisk, billedkunst,- og tekstilværkstedet. Du kan vælge at fordybe dig i ét værksted eller at skifte mellem forskellige forløb på alle tre værksteder og dermed skræddersy dit helt eget undervisningsforløb. Sommetider arbejder vi også med fælles designprojekter på tværs af værkstederne eller har fælles teori, men ellers er værkstederne din unikke mulighed for at forbedre dine evner inden for et specifikt emne eller specifikke teknikker, så du kan finde frem til dit personlige udtryk.

Kreativ Efterskole

På Kunst- & Designlinjen bliver du en del af et kreativt fællesskab, hvor vi altid har det sjovt sammen. Kunstlokalerne summer af koncentration, fordybelse, liv, hyggesnak og godt samarbejde. Her bruger vi også tid på at gøre hinanden bedre ved at give brugbart inputs og inspiration – selv den bedste kunstner eller designer kan ikke undvære feedback.

Der er plads til alle på linjen, uanset om du har erfaring med kunsthåndværk eller er nybegynder! Du skal blot være nysgerrig og have lyst til at fordybe dig i kunstens verden og afprøve en masse forskellige teknikker og discipliner. På Askov Efterskole mener vi nemlig, at kunst kan langt mere end blot være pænt. Kunst handler om at eksperimentere, og om at have modet til at kaste sig ud i noget nyt. Kunst skal kunne fremkalde følelser, formidle et budskab, udtrykke noget, og deraf gøre indtryk. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

De tre værksteder er:

Keramisk værksted

Billedkunstværksted

Tekstilværksted

På alle værksteder lærer du om materialebehandling og får introduktion til de forskellige arbejdsredskaber. Målet er, at du kommer til at føle dig hjemme foran symaskinen, i keramiklokalet eller med en pensel i hånden, så du kan fortsætte med at dyrke din passion i fritiden, også når efterskoleåret er slut.

Vil du gerne arbejde med ler? Forme og skabe din helt egen keramik? Det får du muligheden for på Kunst & Design!
På dette værksted får du mulighed for at arbejde og lære om følgende emner:

 • Krukker, krus og vaser
 • Smykker
 • Figurative værker
 • Gipsafstøbninger til forme med flydende ler

Vi har elektriske drejeskiver, som der også er mulighed for at bruge. Keramiklokalet kan selvfølgelig bruges i din fritid.

Elsker du at male og tegne – og vil du gerne blive endnu bedre?
I dette værksted kommer du til arbejde og lære om:

 • Tegning
 • Maleri
 • Tryk
 • Foto
 • Installationskunst
 • Land- og Streetart

Drømmer du om en dag at blive modedesigner eller tøjdesigner? På tekstilværkstedet får du et indblik i beklædningsdesign, og du kommer både til at designe tøj til dig selv og andre.


I dette værksted kommer du til arbejde og lære om:

 • Re-design
 • Designe tøj
 • Modeshows
 • Mønster kendskab og sy teknikker
 • Gallakjoler og Cosplay-kostumer
 • Modens historie

Om linjen

Kunst & Design er linjen for dig, der gerne vil skabe noget unikt. Dig, der er ved at sprænges med gode idéer, som du gerne vil gøre til virkelighed. Dig, der gerne vil arbejde med dine hænder og sanser, imens du lærer.

Uanset om du brænder for at sy, male eller arbejde med keramik, har vi plads til dig. Du skal blot have lyst til at fordybe dig i kunstens verden og afprøve en masse forskellige teknikker og discipliner.

Mød Østen og Thea

Hør hvad Østen og Thea siger om, at være elev på Kunst & design-linjen

Østen og Thea er elever på Kunst & Design-linjen på Askov Efterskole.
Her fortæller de om linjefaget.

Få udfordret – og udviklet – dine kreative evner

Glæd dig til at få udfordret din kreativitet og lære alt om, hvordan du strukturerer en kreativ proces fra idé til færdigt produkt.

I løbet af undervisningen kommer du desuden til at udstille dine værker i det offentlige rum, besøge kunstmuseer og lære meget mere om en fremtid inden for kunst og design verdenen.

Hvis du drømmer om et efterskoleår fyldt med kreativitet og et tæt fællesskab, er Askov Efterskole helt sikkert noget for dig! Besøg os og hør nærmere – se vores besøgsdatoer her.

Har du spørgsmål?

Du er altid hjertelig velkommen til at ringe eller skrive til os.
Brug kontaktformularen eller giv os et ring.

Eller ring:

Telefontid:
Mandag – torsdag: 09.00 – 15.30
Fredag: 09.00 – 14.00